Fairtrade för rättvisa!

I indien arbetar arbetarna under arbetsförhållanden som är så hemska att vi inte kan sätta oss in i dem. I många fabriker har arbetarna inte tillåtelse att dricka, då de då kan bli kissnödiga och behöva ta en paus för att gå på toaletten. Bomullsodlingarna kallas ofta för dödens fält, då bomullsplockarna böjer sig ned och plockar bomullen för hand och får ont i ryggen, de får parasiter som lever i leran där bomullen växer, bomullen är besprutad med jättegiftiga ämnen som tränger in i arbetarnas hud då de står med vatten upp till knäna för att kunna plocka bomullen, de som jobbar på bomullsfälten är ofta väldigt fattiga, då det i indien inte finns någon medelklass, man är antingen arbetarklass eller överklass, det gör att arbetarna luras till dyra lån som de inte kan betala med sin lön (jag skulle inte ens vilja kalla det lön), vilket gör att de flesta som börjar arbeta på bomullsfälten begår självmord helt enkelt.

De som arbetar är inte alls alltid vuxna heller. Det är ofta barn som arbetar under dessa förhållanden för att hjälpa till med att försörja sin familj.

 

Fairtrade är det bästa märkning man kan ha på sitt varumärke om du frågar mig. Fairtrade betyder att produkten har tillverkats under rättvisa förhållanden, att inga barn har under några omsändigheter varit med och tillverkat produkten. Så välj fairtrade cola, fairtrade fotbollar och fairtrade jeans!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0