klädavdelningar

olika kläder för tjejer och killar är väl en självklarhet, tänker många utan att reflektera speciellt mycket över det. Borde det verkligen vara så?
Gissa vad jag tycker.
Jag minns att jag, när jag var mindre upprördes mycket av detta, men på senare tid accepterat det. Det är såklart att man kan ha olika avdelningar för tjej- och killkläder, men att bli retad för att man har killkläder eller direkt tagen som tjej bara för att man har långt hår? Åtminstone vet jag att det är så här i de lägre åldrarna.
Jag tycker i vilket fall att man bedöms som tjej bara för att man har långt hår när man är elva år.

Ännu ett inlägg baserat på en artikel på aftonbladets hemsida

Alkohol visar sig ge muncancer.

 

Någon som är förvånad?

Inte jag i alla fall. Alkohol är ett fruktansvärt gift som många människor förtär frivilligt.

Alkohol är ett av de farligaste gifterna vi har på jorden, inte i sig kanske, och kanske inte räknat på skadorna i kroppen om man dricker en öl.

Det farliga med alkohol är allt det där andra:

 

Fosterskador

brott

misshandel

trafikolyckor

drunkningsolyckor

 

Antalet barn som har blivit tvungna att växa upp alldeles för tidigt på grund av sina föräldrars alkoholmissbruk är allt för högt. Antalet ungdomar som blir alkoholberoende eller som måste åka inte till akuten för magpumpning är också alldeles för högt.

Vore det inte bättre att låta skattepengarna gå till något bättre?

 

Så vad säger ni, borde vi inte göra något åt problemet?

 


citat av mig

vad låter mest lockande, ett polerat rötägg eller ett smutsigt färskt?

dags att välja killar: skyltdocka eller kvinna?

<img style="visibility:hidden;width:0px;height:0px;" border=0 width=0 height=0 src="http://counters.gigya.com/wildfire/IMP/CXNID=2000002.0NXC/bT*xJmx*PTEyNTA*NDg5MzIzODAmcHQ9MTI1MDQ*ODk2NjYyNCZwPTE4MDMxJmQ9Jmc9MSZvPTA1YjcxYTYwMThiYzRmMzVhNThhNjk5NTFlYWFkOTY3.gif" /><center><p style="visibility:visible;"><embed src="http://assets.myflashfetish.com/swf/mp3/mff-touch.swf?myid=27508226&path=2009/08/16" quality="high" wmode="transparent" flashvars="mycolor=0D6759&mycolor2=7AB317&mycolor3=A0C55F&autoplay=true&rand=0&f=4&vol=100&pat=0&grad=false" width="235" height="390" name="myflashfetish" salign="TL" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" border="0" style="visibility:visible;width:235px;height:390px;" /><br><a href="http://www.mixpod.com/playlist/27508226" target="_blank"><img src="http://assets.myflashfetish.com/images/get-tracks.gif" title="Get Music Tracks!" style="border-style:none;" alt="Music"></a><a href="http://www.mixpod.com" target="_blank"><img src="http://assets.myflashfetish.com/images/make-own.gif" title="Create A Playlist!" style="border-style:none;" alt="Playlist"></a><br /><a href="http://mixpod.com">Music Playlist</a> at <a href="http://mixpod.com">MixPod.com</a></p></center>

Nu blir jag förbannad.

Seriöst, vad är detta?


http://www.aftonbladet.se/sofismode/skonhet/article5390496.ab


Om man vill ha en så felfri kvinna/tjej kan man lika gärna gå till HM och sno en skyltdocka. I artikeln står det bland annat om silikonkuddar som är menade att lägga i Bhn och om en slags självhäftande silikonkuddar som man har bara för att det inte ska gå att se bröstvårtan genom klänningstyget. Jag menar, är inte bröstvårtan en del av en naturligt vacker kvinnas kropp? Hur vore det om en man försökte dölja sin bröstvårta?

Rumplyftande strumpbyxor? Kom igen, rumpan är väl som den är; naturlig.

Korsett? Är vi tillbaka på 1600 talet? Det är inte naturligt att mäta 20 cm runt midjan, varken då eller nu. Borde inte 1600 talskvinnornas ihoptryckta revben, svimanfall pga blodbrist (man tappade kvinnorna på blod för att de skulle bli blekare), svimanfall pga korstetten och sönderpressade organ ha lärt oss en läxa inom hur man ser på kvinnors kroppar?

Visst, det är kanske bra att känna sig vacker och slippa känna skam över sin kropp, men det kan man göra ändå!

Självkänsla är det viktigaste i sådana sammanhang.


Och tjejer kom ihåg, äkta skönhet kommer inifrån.


En lite ovanligare blogg

Hejsan allihopa! idag var jag i skolan, matte på förmiddagen, potatisbullar till lunch (eller, jag tror det, det kan också ha varit trolldeg, smakar likadant och har ungefär samma konsistens) på eftermiddagen hade vi SO (zzz) vem bryr sig egentligen om hur erik den 14de dog? Efter skolan gick jag, Nora, Emma, Agnes och Sara och fikade. Äntligen 9 stämplar så att jag kan få en gratis fika! (yippieeee!) gick hem vid 18tiden. Skrev lite på bloggen till de bästa läsarna i världen. <333 ÄLSKAR ER!!

BLÄÄ

DETTA ÄR INTE EN SÅDAN BLOGG

På den här bloggen kommer jag att diskutera till exempel stereotypa könsideal, politik, komplex och andra liknande ämnen.

Jag kommer att uppdatera så ofta jag hinner, inte varje dag alltså (bara en varning)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0