Haters’ gotta hate (or not)

Som den internetanvändare du är, finns det en stor chans att du äger ett konto på Facebook. Kanske har du också lagt märke till ett stort antal grupper med namn som detta ”alla vi som hatar...” vad det nu är som alla i gruppen ”hatar”.

Vad jag reagerar på gällande dessa grupper är att de använder en term så stark som ”hatar”.
I min värld är hat ett väldigt starkt ord.
Alldeles för starkt för att använda för till exempel en pop-artist eller en reklamfilm.

Det har också spridits många ”kedjestatusar”, som till exempel: ”90 % av alla tonåringar skulle gråta om Johan Palm hoppade från ett höghus, kopiera denna status om du är en av de 10 % som skulle kolla på med popcorn i handen”

Vad jag inte förstår är hur man kan säga så om en person som man aldrig ens träffat.

Tänk dig att du ser en främling på ett hustak, på väg att ta sitt eget liv.
Skulle du verkligen uppmana personen att göra det?

Jag förstår att man ogillar att lyssna på musiken, men det behöver väl inte betyda att man hatar personen i fråga? Särskilt om man aldrig träffat honom eller henne?

-blank-

En blå räv rusar genom den tysta skogen med tankar på den gråsvarta förortsmiljö där ljudet av blodiga fotspår och ljuset av halva neonskyltar  fortfarande susar mellan träd och tomma lekparkers sista rosslande andetag.

tid tid tid

GAHH! Jag har ingen tid! Livet rusar förbi i 180 km/h på en 90 km/h-väg!

Fast, jag måste säga att jag tycker mycket bättre om det än när allting går i snigelfart och man längtar till helgen. Numera glömmer jag vilken dag det är, och lever med i vad som händer.
Jag upptäckte tillexempel att det går att ladda ned ett antal tidningar som pdf till apples läsplatta iPad.

Jag satt och läste mitt vanliga "guilty pleasure", för jag menar, vi alla vet väl att aftonbladet och expressen inte är de mest utbildande tidningarna.

Men, å andra sidan, jag är trots allt fjorton år. Tillbaka till ämnet.

http://www.aftonbladet.se/wendela/article7885939.ab

Äntligen någonting vettigt!

Det är inte ofta man ser vett och sunt förnuft i denna förvridna plats kallar världen.

Jag har också en fråga, är ni intresserade av mitt nya liv runt om i världen eller ska jag hålla mig till att uppdatera nån gång ibland om riktigt seriösa saker?

(Om du känner att du har lust att följa mig mera så har jag, som så många andra, blivit smått beroende av den nya nätdrogen twitter. Mitt användarnamn där är AliceOpal)

RSS 2.0