Sverige - ett av de mest jämställda länderna i världen. Eller?

Sverige är ett mycket jämställt land. Enligt lag är alla lika mycket värda. Alla utom en familj.
Jag pratar såklart om kungafamiljen.

I sverige pratas det om att man ska jobba för att nå sin plats. Plugga i skolan för ett bra gymnasium och jobba på på arbetsplatsen för att bli befordrad.

Alla som jobbar på på jobbet jobbar nämligen för att få pengar. En del av de pengar man tjänar in går till skatt. Dessa pengar är viktiga för samhället.
Utan dessa skulle vi inte ha gratis sjukvård och skola.

Dessa pengar behövs alltså för att skapa jämställdhet, att alla ska dela med sig.

Nämen? vad var det? Hörde jag på nyheterna att det betalas x antal miljoner av dessa pengar för att städa ur en kyrka med tops?
Är du säker på att dessa miljoner inte går till äldrevård, skolmat eller kommunaltrafik? Det verkar ju helt från vettet.

Ja, Alice, du hörde rätt. Detta vansinne sker alltså på riktigt. Våra pengar går också till att denna familj, som tydligen är lite viktigare än alla andra, ska få leva ett liv i lyx och överflöd.

Denna familj har inte gjort något överhuvudtaget för att få dessa pengar. De har inte hållit en valkampanj med vinnande argumet, de har inte vunnit på lotteri.

De tar helt enkelt från de fattiga för att ge till de rika. Eller förresten, det räcker inte med de fattigas pengar, ett överflödsliv där 1000 dryckesglas är en anständig bröllopsgåva behöver pengar från alla, rika också.

Stora delar av Stockholm ska tydligen också spärras av för att dessa två, tydligen viktigast i Sverige, personer ska gifta sig.


Min fråga till dig som stöder monarkin, vad är dina argument?

Kommentarer
Postat av: George

Alice, du har väl inte glömt att de visst gör något för Sverige. De är vårat ansikte utåt och representerar vårat vackra land, kanske inte riktigt vad man vill att Sverige ska framstå som, ett land som är beroende av en familj som lever i en klass för sig och får allt serverat på ett silverfat. Som många andra länder skulle säga: Sååå medeltid...

2010-06-14 @ 22:35:10
Postat av: Anonym

Förstår vad du menar men dom jobbar ju faktiskt oxå! Kungafamiljen inte bara representerar vårt land utan de sysslar ju även med mycket välgörenhet och tar del och driver bl.a. Miljöprojekt. Tack vare deras kända ansikten uppmärksammas många projekt de tar del i och allmännheten upplyses om det bra arbete som pågår och fler människor hjälper till och skänker pengar! Tex vet ju alla vad Kronprinsessan Viktorias fond är eftersom hon är deras ansikte utåt! Det är det jag tycker är positivt med monarkin men jag håller med om att delar av det är fel!;)

2010-08-11 @ 13:12:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0